top of page

Jardí interior

Actualizado: 7 abr 2021

Ja hi som. Arbres pelats, un fred que pela, vent de dalt, xocolata calenta... Hivern.

La Mare Terra reposa portes a fora per garantir la vida portes en dins. Època de cuidar-se i cuidar. De nodrir-mos mental- física i espiritualment. De cuina de xup xup i plena d’amor. Sabeu? cada ànima s’alimenta diferent, jo soc d’escriure i llegir. N’hi ha que son de ballar i cantar, o fer coses en les mans, o dibuixar, o cuinar, o simplement respirar. I a tu, que t’alimenta l’ànima?


T’ho pregunto perquè vull que comences a mirar-te a dins. A mirar aquest jardinet màgic que totes i tots tenim a dins. És hivern, aprofita el ritme lent per trobar estos moments per a tu, per a parar i mirar, no val que tingues pressa, que facis tard, escolta la natura, ara toca a poc a poc, parar.


Ja has vist el teu jardí interior? Com el tens? És un lloc nou per a tu? Esta habitat o deshabitat? Ple de males herbes? O flors boniques? Fins i tot tens un estany? T’invito a que 5” al dia els dediques a parar i mirar aquest jardí, a construir-lo i reconstruir-te, a cultivar-lo. Quan et poses còmode/a i et dediques a pensar en el teu jardí, els teus pensaments no pararan, son com cotxes que van i venen, l’important és no pujar a dins, aprèn a deixar-los circular sense enganxar-t’hi, a focalitzar en el teu jardí i només en la teua ment, perquè ja ho saps, tu no ets els teus pensaments, per tant donem-li espai i mirada a l’essència a allò que som de veritat. (a l’apartat de surgències hi ha la guia headspace que et pot ser útil)



I ara direu, i això no anava de família? Doncs si! I tant que si! I això és el que vull que tingueu clar totes i tots, la importància de MATERNAR-NOS PER MA-PATERNAR si jo no em cuido no puc cuidar, si jo no em sostinc no puc sostenir, si jo no tinc satisfetes les meues necessitats no puc veure les de l’altre, si jo no se qui soc, no puc saber qui és l’altre. I amb els fills i filles hem de tenir clar qui som natros i qui son ells, ens em de diferenciar per poder oferir-los a ells allò que necessiten, sinó acabem veient les nostres carències i preocupacions en ells/es i els oferim allò que necessitaríem natros en lloc d’allò que necessiten ells/es. Per tant, invertint 5” al dia en parar, mirar-te, escoltar-te i cultivar el teu jardí estàs cuidant-te i cuidant als teus. Estàs afavorint relacionar-vos d’una manera més autentica, des de l’essència.


MATERNAR-NOS PER MA-PATERNAR


Com millor estem nosaltres (els pares i mares) millor estan els nostres fills i filles. Com més plena tinguem la nostra gerra més “aigua” els podrem donar. Els fills i filles no volen pares i mares perfectes, volen pares i mares feliços.


A més a més, el més important de l’educació als fills i filles és l’educació als pares. Perquè som els pares i mares qui em de fer el caminet de transformació personal per acompanyar als nostres fills/es com ho necessiten i per això us recomano que us cuideu tant, perquè som natros qui ha de fer el treball. I si no estem bé, si no ens cuidem, si estem cansades i cansats, si anem a tope... és molt difícil acompanyar als fills/es com ho necessiten. Mireu, l’exemple de la seguretat a l’avió ens ho diu clarament. Si passa qualsevol cosa a dalt l’avió i ens hem de posar les mascaretes d’oxigen, primer ens les posem els grans per desprès posar-les als menuts. Si jo no em poso mascara és possible que no li pugi arribar a posar al meu fill. Això és un punt que sempre treballo amb les famílies que oriento a nivell familiar, este punt de cuidatge tant necessari per a desprès poder abordar situacions intenses, sinó és molt difícil sostenir situacions que ens són complicades i que no ens agraden o seguir recomanacions i fer canvis.

Així que aprofiteu l’hivern per a parar, per a cuidar-vos, per a alimentar l’ànima, per a viure una vida i una paternitat més conscient. Cultiveu el vostre jardí així tindreu on anar a buscar la calma quan el petit de 2 anys estigue en plena rabieta o l’adolescent de 13 us envieu a pasta fang perquè no feu res bé i no n’encerteu ni una!.


Perquè pares i mares, és més fàcil canviar nosaltres que voler canviar als nostres fills i filles, que pensar que els podem arreglar. Aquí el tema som natros, per tant a cuidar-mos i transformar-mos.


Els fills i filles no volen pares i mares perfectes, volen pares i mares feliços.


 



Text: Thais Casanova Bertomeu @thaiscasanovab


Ilustració: Andreu Bertomeu Casanova @bertomeuandreu


32 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page